Skip to main content

Μέσα σε 20 λεπτά θα έχουμε φτιάξει αυτό το αφράτο, μεγάλο pancake, θα το έχουμε ψήσει και θα το τρώμε κιόλας! Το απολαμβάνουμε για πρωινό ή όποια άλλη ώρα μέσα στη μέρα θέλουμε.

Συνταγή : Dutch baby σοκολάτας

Υλικά

Μερίδες: 2

  •  4 μεσαία αυγά
  •  45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 4 κουτ. σούπας)
  •  15 γρ. κακάο (2 κουτ. σούπας)
  •  120 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  •  30 γρ. ζάχαρη (2 1⁄2 κουτ. σούπας)
  •  50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  •  ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  •  1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  •  φρούτα εποχής
  •  άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το dutch baby σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
  3. Ανακατεύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24-26 εκ. στον φούρνο.
  5. Το αφήνουμε να κάψει και τότε το αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
  6. Περιμένουμε λίγο να λιώσει,γυρνάμε το σκεύος ώστε να καλυφθεί καλά ο πάτος με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τον χυλό.
  7. Μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά (θα φουσκώσει περιμετρικά και μετά θα «κάτσει» στο κέντρο).
  8. Σερβίρουμε το dutch baby ζεστό, γαρνίροντας με φρούτα της αρεσκείας μας και άχνη ζάχαρη.

Πηγή : Γαστρονόμος