Skip to main content

Ζουμερές, τραγανές πιπεριές και απολαυστικό γιαούρτι σε ένα καθημερινό φαγητό, που σε λίγα λεπτά είναι στο πιάτο μας.

Συνταγή με ελάχιστες θερμίδες : Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  •  2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •  100 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 400 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να σωθούν τα υγρά.
  5. Αποσύρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.

Πηγή : Γαστρονόμος