Κόκκινο, γλυκό πιπέρι και κύμινο στο μπριάμ; Και όμως, σε μικρή ποσότητα, περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού, δίνουν ένταση και βάθος στη γεύση. Απολαύστε το.
Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή : Μπριάμ αγιορείτικο
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
- 5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- λίγο κύμινο σε σκόνη
- λίγο κόκκινο, γλυκό πιπέρι
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπριάμ αγιορείτικο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του σκόρδου, τις ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
- Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο και το ξεφουρνίζουμε.
- Προσέξτε, όμως, πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι, ως γνωστόν, οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν.

Πηγή : Γαστρονόμος