Skip to main content

Εάν λατρεύεις το carrot cake αλλά αποφεύγεις τη ζάχαρη και τα αυγά, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσένα. 2

Συνταγή : Carrot Cake χωρίς ζάχαρη και αυγά

Υλικά:

  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο100 gr
  • μαλακούς χουρμάδες50 gr
  • σταφίδα σουλτανίνα (ξανθή μεγάλη)70 gr
  • ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο200 gr
  • στραγγιστό γιαούρτι1½ κ.γ.
  • κανέλα1/4 κ.γ.
  • μοσχοκάρυδο1/2 κ.γ.
  • σόδα μαγειρικής200 gr
  • αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του150 gr
  • καρότο ψιλοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 150 gr φρέσκο τυρί κρέμα1 κ.σ.
  • μέλι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και να αλλάξει η αραιή σύστασή του παίρνοντας τη μορφή ζελέ.
  • Ρίχνουμε τους χουρμάδες και τις σταφίδες σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια, στραγγίζουμε καλά τους καρπούς και τους πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το λάδι και τον υγρό λιναρόσπορο.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το γιαούρτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μείγμα του χουρμά και τη σόδα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Τέλος ενσωματώνουμε το καρότο.
  • Ντύνουμε μια φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για μία ώρα περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός φούρνου και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και, αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με τυρί κρέμα χτυπημένη με λίγο μέλι και το πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένο καρότο.

    Πηγή : argiro.gr