Σεβίτσε τσιπούρας, εξωτικό, με φίνα αρώματα, γλυκόξινες νότες και την «ψωμένια» νοστιμιά που δίνει το μαυροκούκι να απογειώνει το όλον. Απλώς έξοχο!
Κυριακάτικη συνταγή : Σεβίτσε | Η τέλεια συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου
Ο Λευτέρης Λαζάρου μας δείχνει βήμα βήμα πώς να κάνουμε σεβίτσε τσιπούρας με μάνγκο, αβοκάντο και εσπεριδοειδή:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση προς το τέλος του άρθρου)
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τσιπούρα, τα ξύσματα, το τζίντζερ, το μάνγκο, την πιπεριά, το μαυροκούκι, το λάδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε το αβοκάντο με το ξίδι και τα προσθέτουμε στην τσιπούρα. Ανακατεύουμε καλά.
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι και το γεμίζουμε με το μείγμα για να δώσουμε σχήμα στο σεβίτσε. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με τα φύλλα των σαλατικών.

Σερβίρουμε αμέσως (μπορούμε να το βάλουμε και πάνω σε ένα μεγαλύτερο μπολ με πάγο για να διατηρείται δροσερό).
20′ προετοιμασία
Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 600 γρ. φιλέτο φρέσκιας τσιπούρας, σε μικρά καρέ (σε μεγάλα ιχθυοπωλεία και σε σούπερ μάρκετ βρίσκουμε έτοιμα φιλέτα, διαφορετικά ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας φιλετάρει περίπου 1 κιλό τσιπούρες)
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού+1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 25 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον τρίφτη
- 100 γρ. μάνγκο, σε πολύ μικρά καρέ
- 70 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, σε πολύ μικρά καρέ
- 50 γρ. αβοκάντο, σε πολύ μικρά καρέ
- 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι
- 50 ml μηλόξιδο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φύλλα παντζαριού ή ρόκας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τσιπούρα, τα ξύσματα, το τζίντζερ, το μάνγκο, την πιπεριά, το μαυροκούκι, το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε το αβοκάντο με το ξίδι και τα προσθέτουμε στην τσιπούρα. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι και το γεμίζουμε με το μείγμα για να δώσουμε σχήμα στο σεβίτσε.
- Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με τα φύλλα των σαλατικών.
- Σερβίρουμε αμέσως (μπορούμε να το βάλουμε και πάνω σε ένα μεγαλύτερο μπολ με πάγο για να διατηρείται δροσερό).
Ένα Ασύρτικο ή μια Σαντορίνη.
Πηγή : Γαστρονόμος







