Skip to main content

Συνταγή Brunch : Τυλιχτή ομελέτα με ασπράδια, τυρί κρέμα, γαλοπούλα και λαχανικά

Συστατικά :

180 γρ. ασπράδια, από 6 μεσαία αυγά

80 γρ. τυρί κρέμα light

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 φέτες γαλοπούλα, 90 γρ.

70 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κονσέρβα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρόκα

πιπέρι

Εκτέλεση:

-Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη γαλοπούλα, και στραγγίζουμε τα μανιτάρια από την κονσέρβα. 

-Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. 

-Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. 

-Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. 

-Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 

-Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. 

-Προσθέτουμε τα ασπράδια στο τηγάνι και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα με μια σπάτουλα σιλικόνης. 

-Ψήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε από πάνω το τυρί κρέμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι. 

-Προσθέτουμε τα λαχανικά με τη γαλοπούλα, τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

-Σερβίρουμε με ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Πηγή : https://akispetretzikis.com