Συνταγή Brunch : Τυλιχτή ομελέτα με ασπράδια, τυρί κρέμα, γαλοπούλα και λαχανικά
Συστατικά :
180 γρ. ασπράδια, από 6 μεσαία αυγά
80 γρ. τυρί κρέμα light
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 φέτες γαλοπούλα, 90 γρ.
70 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κονσέρβα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
πιπέρι
Εκτέλεση:
-Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη γαλοπούλα, και στραγγίζουμε τα μανιτάρια από την κονσέρβα.
-Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
-Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
-Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
-Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
-Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
-Προσθέτουμε τα ασπράδια στο τηγάνι και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα με μια σπάτουλα σιλικόνης.
-Ψήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε από πάνω το τυρί κρέμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
-Προσθέτουμε τα λαχανικά με τη γαλοπούλα, τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-Σερβίρουμε με ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή : https://akispetretzikis.com