Skip to main content

Τα κουλουράκια της γιαγιάς

Τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Πάσχα χωρίς πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς γίνεται? Δεν γίνεται !!! . Διαδικασία κατά την οποία συμμετέχουν και τα αγαπημένα μας παιδάκια και χαιρόμαστε μικροί και μεγάλοι , όταν στο τέλος τα τρώμε με χαρά και ευχαρίστηση !

Υλικά

  • 2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αβγά
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • ½ κούπα του τσαγιού γάλα
  • 4 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 3-4 βανίλιες
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου)

Οδηγίες για την παρασκευή

  • Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα.
  • Έπειτα βάλτε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίστε να προσθέτετε αυτό το μείγμα στο άλλο.
  • Βάλτε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει και στα χέρια.
  • Αφήστε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και έπειτα πλάστε με τα παιδιά σας κουλουράκια σε σχήματα που τους αρέσει. Κοτσίδες και σαλιγκαράκια έχουν την τιμητική τους.
  • Αλείψτε τα με ένα αβγό για να γυαλίσουν.
  • Ψήστε στους 180° για 10 με 20 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
  • Προσοχή! Μην βάζετε κουλουράκια που δεν έχουν το ίδιο μέγεθος στο ταψί σας. Κάποια θα παραψηθούν και κάποια άλλα όχι.

Καλή επιτυχία σε μικρούς και μεγάλους !!!