Πραγματική αποκάλυψη είναι αυτοί εδώ οι αρωματικοί γαριδοκεφτέδες. Μάλιστα δεν χρειάζονται τηγάνισμα. Γίνονται στον φούρνο, πεντανόστιμοι και χωρίς πολύ κόπο.
Καλοκαιρινή συνταγή : Γαριδοκεφτέδες ψητοί
Υλικά
Μερίδες: 6
- 600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τους γαριδοκεφτέδες, ξεκινάμε ψιλοκόβωντας τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 – 40 γρ.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.