Skip to main content

Πραγματική αποκάλυψη είναι αυτοί εδώ οι αρωματικοί γαριδοκεφτέδες. Μάλιστα δεν χρειάζονται τηγάνισμα. Γίνονται στον φούρνο, πεντανόστιμοι και χωρίς πολύ κόπο.

Καλοκαιρινή συνταγή : Γαριδοκεφτέδες ψητοί

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  •  2 κουτ. σούπας ούζο
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
  •  1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  •  1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  •  1 αυγό
  •  2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τους γαριδοκεφτέδες, ξεκινάμε ψιλοκόβωντας τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  5. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 – 40 γρ.
  6. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.