Μπιφτέκια. Η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα;».
Κυριακάτικη συνταγή : Μπιφτέκια αφράτα με γέμιση λαχανικών
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροτριμμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 60 ml ελαιόλαδο + για το ταψί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
- 1 μικρό κολοκυθάκι, τριμμένο
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για τα αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται ευκολότερα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Πλάθουμε τον κιμά σε 8 μικρά μπιφτέκια.
- Πιέζουμε το καθένα με το χέρι ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Πηγή : Γαστρονόμος